Corona geld terug garantie*
Boek gemakkelijk online
Géén boekingskosten

Wat te doen in de omgeving van Saïdia?

Saïdia is een van de meest populaire bestemmingen van Marokko en wordt ook wel de blauwe parel van Marokko genoemd. Doordat de stad tussen de Middellandse Zee in het noorden en de hete pre-Sahara in het zuiden ligt, heeft de regio een bijna constant mild klimaat. Saïdia biedt ongerepte stranden, weelderig groen en exotische panoramische uitzichten en wordt zeer gewaardeerd door watersportliefhebbers.

Om naar Saïdia te reizen, kun je gebruik maken van drie internationale luchthavens: Oujda Angad (50 km), Nador Aroui (70 km) en Melilla (75 km).

Wanneer je naar Saïdia gaat, mag je deze plaatsen absoluut niet overslaan:

Saïdia Marina
De jachthaven heeft verschillende winkels, bars en restaurants om te verkennen. Je kunt er ook verschillende leuke activiteiten doen, zoals varen, quad rijden, catamarancruises, paragliden en varen op een bananenboot. 

Oujda
Oujda ligt ongeveer 60 km ten zuidoosten van Saïdia. Vanuit het toeristengebied Saïdia vertrekken er regelmatig tours naar Oujda, zodat je de stad kunt bezoeken en de Marokkaanse cultuur kunt ontdekken. In Oujda kun je een georganiseerde tour volgen om de Medina van Oujda, de souk (markt) en Bab Sidi Abdelouhab (een gotische poort naar de medina) te bezoeken. Probeer ook zeker wat lokale lekkernijen, zoals dadels en sla ook de heerlijke kruiden op de markt niet over. 

Berkane
Berkane, de hoofdstad van de provincie Berkane heeft meer dan 85 duizend inwoners. De stad ligt in het noordoosten van Marokko. Het maakt deel uit van de oostelijke regio. Berkane is gelegen in een vruchtbare landbouwregio en heeft daardoor veel immigranten aangetrokken, voornamelijk uit West-Marokko en de Sahara. Tegelijkertijd is het ook een regio waar veel emigratie plaatsvindt, voornamelijk naar Europa. 

Citrusfruit is het beroemdste landbouwproduct van Berkane: de stad staat bekend als de citrushoofdstad van Oost-Marokko. Op veel plaatsen in de regio wordt het landschap gedomineerd door sinaasappelboomgaarden en andere boomgaarden.

De stad ligt in de regio Rif, op de Triffa-vlakte en de Moulouya-vallei die de provincies Berkane en Nador scheidt. Direct ten zuiden van de stad vinden we het gebergte en natuurpark Beni Snassen. 

Twee van de belangrijkste toeristische attracties van de regio zijn Zegzel Gorges en Camel Cave, gelegen op de heuvels van Beni Snassen, ten zuidwesten van de stad.