Veelgestelde vragen

Meest gestelde vragen

Een pakketreis bij Sultan Travel bestaat uit minimaal drie services:

  1. Wij zorgen voor de vlucht, zodat je veilig en met onze luchtvaartmaatschappij partner vliegt
  2. Wij zorgen voor het verblijf in één van onze accommodaties onder een all-inclusive of halfpension formule van vier- of vijfsterrenhotels of -resorts
  3. Wij verzorgen de transfers van de luchthaven naar het hotel en terug. Deze transfers worden georganiseerd en begeleid door onze agentschap ter plaatse.


Daarnaast hebben we altijd een meertalige reisleiding ter plaatse. Deze is de hele dag door telefonisch bereikbaar en informeert je na aankomst over het hotel, de omgeving, autoverhuur en de verschillende excursiemogelijkheden.

Onze Sultan Travel partner resorts en hotels bieden all-inclusive of halfpension reisarrangementen aan voor onze gasten.

Een all-inclusive formule betekent dat het ontbijt, middag- en avondeten inclusief zijn. Ook is er de hele dag door frisdrank beschikbaar en is er een snackmoment in de namiddag geregeld.

Het animatieteam van het hotel verzorgt een animatieprogramma voor jong en oud. Verder zijn sportactiviteiten (zoals fitness) en niet gemotoriseerde watersporten zijn inclusief. Bij elk hotel staat een uitgebreide beschrijving van de all-inclusive formule en dit is per accommodatie verschillend. Niet Inclusief zijn gemotoriseerde watersporten, wellness- en schoonheidsbehandelingen en excursies.

Maaltijden in het hoofdrestaurant vallen altijd binnen de all-inclusive formule, maar soms betaal je een toeslag voor een maaltijd in een van de andere restaurants of de à-la-carte restaurants op het resort. In de meeste hotels is een check-in voorzien vanaf 14:00 uur en een check-out vóór 12:00 uur.

Een halfpension-formule is in principe identiek aan een all-inclusive formule. Alleen is het middageten en zijn drankjes overdag niet inbegrepen.

Naar Marokko vliegen duurt gemiddeld rond de 3,5 uur.

De aangegeven vluchttijden zijn informatief en onder voorbehoud van wijzigingen.

De duur van een reis wordt uitgedrukt in aantal dagen (van 8 of 15 dagen). Het kan voorkomen dat je in de avond vertrekt en in de ochtend terugkeert. Deze dagen gelden dan alsnog als twee volledige dagen en vallen daarmee onder de 8 of 15 dagen van de reis.

Sultan Travel biedt twee verschillende types kamers aan. Een standaard- of familiekamer.

Een standaardkamer wordt gebruikt door mensen die alleen reizen of voor met zijn tweeën. Voor een driepersoonskamer wordt een extra bed of opklapbed bijgezet, waardoor de ruimte kleiner wordt. Deze is ook beschikbaar voor een gezin met één kind.

Een familiekamer is een ruimere kamer. Deze kamers zorgen voor een comfortabelere vakantie voor grotere gezinnen.

Voor het vertrek ontvang je van Sultan Travel de nodige documenten en informatie. Lees deze aandachtig door.

Om naar Marokko te reizen heb je geen visa nodig als je uit Europa komt.

Belangrijk: Nederlandse staatsburgers moeten in het bezit zijn van een internationale reispas of paspoort die geldig is tot minstens 6 maanden na jouw terugreis. Deze regels kan je vinden op www.visumdienst.nl.

De maatregelen met betrekking tot het coronavirus veranderen continu. Ook Marokko heeft hiermee te maken.

Door het succesvolle vaccinatieprogramma die Marokko momenteel aan het uitvoeren is, verwachten wij dat de grenzen deze zomer voor de toeristen open zullen gaan.

Mocht het reisadvies vanuit de rijksoverheid komende zomer toch negatief zijn (code-oranje of code-rood) dan hanteren wij een Corona-garantie waarbij onze klanten hun geld terugkrijgen.

Actuele informatie met betrekking tot reizen naar Marokko, vind je op deze site van de rijksoverheid.

Reisadvies Marokko | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Marokko | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Mocht het reisadvies vanuit de rijksoverheid komende zomer toch negatief zijn (code-oranje of code-rood) dan hanteren wij een Corona-garantie waarbij onze klanten hun geld terugkrijgen.

Actuele informatie met betrekking tot reizen naar Marokko, vind je op deze site van demrijksoverheid.

Reisadvies Marokko | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Marokko | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Om een reis te annuleren kan je kijken naar de annuleringsvoorwaarden in de algemene voorwaarden. Hier staat tot wanneer je de reis kunt annuleren. Op basis van jouw reis wordt bepaald of je recht hebt op een volledige of gedeeltelijke terugbetaling. Wij adviseren onze gasten om een reisverzekering af te sluiten.

Vanuit onze organisatie is het niet mogelijk om huisdieren mee te nemen.

Ja, ook mensen met een beperking kunnen meereizen met Sultan Travel. Vul het assistentieformulier in zodat wij tijdens de reis het nodige voor je regelen. We kunnen bijvoorbeeld assistentie op de luchthaven en in het vliegtuig regelen of zorgen dat je een aangepaste kamer krijgt.

Overige vragen

Fooien zijn inherent aan bijna alle reizen. Houd rekening met ongeveer 5 euro per persoon per dag aan fooien voor bijvoorbeeld lokale gidsen, chauffeurs, bagagedragers en hotelmedewerkers.

De lokale munteenheid in Marokko is de Dirham (1 MAD = ± € 0,09 en 1 € = ± 10,75). De in- en uitvoer van de Marokkaanse dirham zijn verboden. Euro’s wissel je gemakkelijk ter plaatse en worden ook overal geaccepteerd. Kredietkaarten worden aanvaard in hotels, restaurants en winkels voor toeristen. Met een Visa kaart of Eurocard of Mastercard kun je geld opnemen uit de geldautomaten.

Marokko geniet van een Middellands Zeeklimaat dat verschilt van streek tot streek. Aan de kust is het in de zomer warm en in de winter daalt de temperatuur nooit onder 10°C. In het binnenland geldt een continentaal klimaat: zeer warm in de zomer en koud in de winter.

De officiële taal is het (Marokkaans) Arabisch en Tamazight (Berbers), maar met Frans kan je overal terecht omdat deze standaard op scholen in basisschool wordt gedoceerd.

Tegenwoordig spreken ook heel veel mensen Engels. Zeker in de toeristische oorden. In het noorden wordt naast Tamazight (Berbers / Tarifit) ook voor een deel Spaans gesproken.

Er is een bagage van maximum 23 kg toegestaan per persoon. Je mag ook een handbagage meenemen in het vliegtuig van maximum 6 kg.

Er zijn geen inentingen verplicht, maar wellicht gaat dit door de Corona veranderen. Voor actuele informatie met betrekking tot reizen naar Marokko, vind je op deze site van de rijksoverheid.

Reisadvies Marokko | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Marokko | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Belangrijk: Wij raden je aan uitsluitend water uit gesloten flessen te drinken.

In Marokko maken ze gebruik van Europese stopcontacten/stekkers met 220 volt.