Corona geld terug garantie*
Boek gemakkelijk online
Géén boekingskosten

Deze hotspots in Essaouira mag je écht niet missen

Het eerste waar we aan denken bij de stad Essaouira? Relaxen! Essaouira is een echt hippiestadje en ligt op 3 uur rijden vanaf Marrakech. In de jaren 60 was het plaatsje hét hippiestadje van Marokko en trok veel creatieve mensen zoals schilders, surfers en schrijvers aan. Ook niet onbelangrijk: het hele jaar door is het in Essaouira lekker warm. 

Met zo’n rijke geschiedenis kan het niet anders dan dat er tal van mooie bezienswaardigheden zijn in Essaouira. Deze attracties mag je wat ons betreft écht niet missen:

Impressie Essaouira | Made by Youssef Elkhalil

Skala du port
Als je door de stad loopt, kom je veel kaartjes tegen met een grote poort erop. Deze poort is niet voor niets overal te vinden. Het is de oude poort naar de stad. Daarom raden we je aan om zeker een kijkje te nemen bij de bekende Skala du port. De poort is een overblijfsel van de Franse overheersing in Marokko. 

Naast de poort vind je een lange muur die langs de kust loopt. Deze muur was bedoeld om rovers en piraten buiten de stad te houden. Vandaag de dag dient de muur als een pad om langs de mooie kust te wandelen. 

Visrestaurants
Omdat het stadje langs de Atlantische kust ligt raden wij je aan hier optimaal gebruik van te maken. Er zijn enorm veel hutjes waar je lekker een hapje kan eten. Zoals je misschien al kon raden, is vis een gerecht waar veel mensen naar verlangen tijdens hun trip naar Essaouira. De vis wordt ter plekke gefileerd en gegrild op de barbecue. Er is veel onderlinge concurrentie tussen eettentjes. Een handige tip is om te kiezen voor de plek die het drukste is en niet in de beloftes te trappen. 

Strand van Essaouira 
Het strand van Essaouira is niet echt wat je verwacht van een stad in Marokko. Door de harde wind is het geen toeristische trekpleister. Wel kun je er prachtig wandelen. Er zijn ook allerlei leuke activiteiten te doen, zoals paardrijden rijden op een kameel. Voor ongeveer 15 euro kun je een uur door de duinen rijden. 

Surfles nemen
Heb je altijd al willen leren surfen? Dan is het strand van Essaouira daar de perfecte locatie voor. De harde wind maakt het een ideale plek voor surfers en kitesurfers. Aan het strand vind je veel mensen die hun materiaal verhuren. Ook kun je er lessen volgen, zodat je kunt leren hoe je de golven van Essaouira beheerst.