Corona geld terug garantie*
Boek gemakkelijk online
Géén boekingskosten

De mooiste steden van Noord Marokko

Tanger
Tanger wordt ook wel de ‘Moorse witte stad’ genoemd en is de bewaker van de Marokkaanse tradities. Tanger is een van de oudste steden in Marokko en kent vele prachtige plekken om te bezoeken. De stad is een mengelmoes van culturen en nationaliteiten en is daarom een favoriete vakantiebestemming in Marokko.

De populairste attracties om te bezoeken in Tanger zijn:

Tangier Beach
Tangier Beach is een enorm breed strand waar je lekker in de zon kunt liggen en kunt genieten van de Middellandse zee. Er is ook een mooie boulevard waar je een drankje kunt doen.

Kasbah van Tanger
In de Kasbah kun je bij het Kasbah museum een kijkje nemen en een drankje doen op het prachtige plein. 

Café Hafa
Café Hafa is een café op een klif met uitzicht op de baai van Tanger. 

Medina
Medina is een labyrint van oude straatjes en pleintjes waar je gemakkelijk kunt verdwalen. Het echte oude Marokko komt terug in de vorm van een 15e-eeuwse muur van een oud fort rondom de wijk. Het is er altijd levendig en er zijn genoeg cafeetjes, theehuisjes en winkels waar je van kunt genieten.

Kerk van St. Andrew
Als je de drukte zat bent kun je naar de kerk van St. Andrew gaan. Deze kerk stamt af uit 1894 en weerspiegelt het prachtige oud Marokko. Het Moorse interieur laat zien dat de Islam invloed heeft gehad op de kerk.

Grot van Hercules 
Een stukje buiten Tanger ligt de grot van Hercules. De grot is gevormd door erosie en door Berbers (Imazighen) die stukken van de muren sneden om molenstenen te maken. Tegenwoordig creëert de atmosferische verlichting van de grot een mooie omgeving om te leren over de mythen en geschiedenis rond het terrein. Volgens de oude Grieken rustte de Griekse god Hercules (of Herakles) hier uit na het scheiden van Afrika en Europa.

Nador
Nador is een van de mooiste steden van Noord Marokko. Daarom wil je deze stad niet zomaar overslaan!. De stad heeft veel te bieden, van historische gebouwen tot aan prachtige stranden. 

De populairste attracties om te bezoeken in Nador zijn:

Monte Gurugu
Monte Gurugu is een vallei rondom Nador waar je avontuurlijk kunt wandelen. Je kunt hier ook op dromedarissen, quads en paarden rijden. Vanaf de vallei kun je heel Nador zien met een kopje thee of koffie in de hand.

Mar Chica
Mar Chica is een boulevard langs de indrukwekkende kust van Nador. Je kunt hier lekker eten en genieten van een mooie zonsondergang. 

Charrana Beach
Charrana is een prachtig strandje met kristalhelder water. Dit is een echte aanrader voor mensen die houden van de zon en water. 

La Corniche de Nador
La Corniche de Nador is een plekje in Nador waar de hele stad samenkomt om te genieten van de betoverende zonsondergang. De zonsondergang is zo populair omdat La Corniche de Nador aan een mooi stuk strand ligt. Hier kan je in de middag ook lekker genieten van het strand en de talloze winkels. 

Plage d’El Kallat
Snorkelen en genieten van het water is mogelijk in Plage d’El Kallat. Op dit strand heb je ook de mogelijkheid om van een klif af te springen. 

Tetouan
Tetouan wordt ook wel de witte duif van de Middellandse zee genoemd. De stad lijkt qua architectuur een beetje op andere steden in Noord Marokko, zoals Tanger. Tetouan staat bekend om zijn fonteinen en sinaasappelboomgaarden. Neem ook zeker een kijkje in de binnenplaatsen van de oude huizen van de aristocratische Arabieren en de nakomelingen van de tijdens de ‘reconquista’ uit Andalusië verdreven vluchtelingen. 

De populairste attracties om te bezoeken in Tetouan zijn:

Feddan Park Tetouan
Het Feddan-plein heeft een mooie ligging dichtbij het paleis en de oude medina. Het plein ligt aan de voet van de Kasbah, waar je kunt genieten van een indrukwekkend uitzicht. 

Medina
De Medina van Tetouan heeft lichte toeristische trekjes, maar is grotendeels onaangedaan. De bewoners van Tetouan komen hier zelf ook. Het is prettig om rond te lopen en niemand is er opdringerig. Hoe verder je je in de steegjes waagt, hoe meer je een duizend-en-één-nacht gevoel krijgt. 

Dar El Oddi
Dar El Oddi is een Traditioneel Marokkaans kunsthuis dat zich in de medina bevindt. Het huis werd volledig gerenoveerd om artistieke tentoonstellingen te promoten die de geschiedenis van Tetouan en Noord Marokko laten zien. 

Modern Art Center of Tetouan
In het Modern Art Center kun je prachtige moderne kunst aanschouwen vanuit de Marokkaanse cultuur. Het is gevestigd in het oude treinstation van Tetouan.

Tanneries of Tetouan
In de Tanneries of Tetouan kun je zien hoe er nog op traditionele wijze leren jassen worden gemaakt. Dit is een moeilijk en uitgebreid proces en gebeurt nog op precies dezelfde manier als vroeger. 

Al Hoceima
Al Hoceima is een havenstad en badplaats. De stad ligt aan een prachtige baai aan de Middellandse Zee, dicht bij het centrum van het Rifgebergte in het noorden van Marokko. 

De populairste attracties om te bezoeken in Al Hoceima zijn:

Quemado beach
Hier kan je heerlijk tot rust komen. Er zijn verschillende restaurantjes waar je iets kunt drinken of eten. 

Al-Hoceima National Park
Al Hoceima National Park is een nationaal park buiten de stad Al Hoceima. Het gebied is ideaal om te wandelen, te mountainbiken en te overnachten in een van de boerenhuisjes.

Plage Thara Youssef
Plage Thara Youssef is een mooi strand aan de andere kant van Al Hoceima. 

Plage Matadero 
Plage Matadero is een mooie baai waar je kunt genieten van de zon en een frisse duik in het water kunt nemen. Ook kun je hier verschillende leuke activiteiten doen op het water. 

Oujda
Oujda ligt in het oosten van Marokko, op slechts 15 kilometer afstand van de Algerijnse grens. De stad heeft een zeer rijk verleden. Toch is de stad wat minder bekend bij toeristen. Oujda wordt ook wel het pareltje van het noorden genoemd. 

De populairste attracties om te bezoeken in Oujda zijn:

Le Souk de Oujda
Dit is een bazaar waar je verschillende echte Marokkaanse spullen kunt kopen. Hier zijn weinig toeristische spullen. Je vindt er het echte Marokko. 

Complexe le Tropical
Le Triopical is een waterpark en is perfect voor families om een hele dag door te brengen. In het park vind je een groot zwembad waar je een frisse duik kunt nemen. 

Parc Lalla Aicha 
Wil je een mooie wandeling maken tussen de planten? Dan is deze botanische tuin de perfecte locatie om exotische planten te bezichtigen. 

Parc Lalla Meryem
Parc Lalla Meryam is net zoals Lalla Aicha een prachtige tuin vol met planten. Je kunt hier een mooie wandeling maken. 

Larache 
Vanuit Larache kan je een aantal archeologische opgravingen bezoeken. Zoals de resten van de Romeinse stad Lixus uit het jaar 700 voor Christus, dat op een hoge kaap ligt. De vondsten van de opgravingen in Lixus zijn te bezichtigen in het Musée Archéologique.

De populairste attracties om te bezoeken in Larache zijn:

The Nuestra Señora del Pilar Church
Dit is een schitterende oude kerk die in de monding ligt van de Lucus rivier. Een bezoekje aan de kerk is een echte must als in Larache bent. 

Jardin des Lions
Dit is een klein park nabij het stadscentrum en staat bekend om zijn standbeelden van leeuwen. 

Lixus
Lixus zijn de oude ruïnes van Larache. Dit is een erg bijzondere locatie waar resten van de infrastructuur uit de Romeinse tijd liggen.