Corona geld terug garantie*
Boek gemakkelijk online
Géén boekingskosten

De mooiste plekken in Marrakech

Marrakesh is een wereldberoemde stad waar al jouw zintuigen op de proef worden gesteld. Kom je er voor het eerst? Dan kan de stad wat overweldigend voelen. Er is zo veel te doen en te beleven. Om jou te helpen zoveel mogelijk te genieten van jouw bezoekje aan Marrakech, hebben we de allermooiste bezienswaardigheden voor je geselecteerd. 

Dit zijn de populairste bezienswaardigheden om te bezoeken in Marrakech

Jemaa el Fna plein
Ben jij op zoek naar het sprookjesachtige duizend-en-één-nachtgevoel van Marokko? Dan raden we je aan om naar het Jemaa el Fna plein te gaan. Dit plein is zowel beroemd als berucht bij de Marokkanen. Er zijn mensen die op de grond zitten met zwarte cobra’s: de slangenbezweerders. Ook zijn er mensen met aapjes die vragen of je met ze op de foto wilt. Op het plein kun je goedkoop en vooral heel lekker eten. 

Koutoubia-moskee
Dicht bij de medina van Marrakech ligt de Koutoubia-moskee. Deze moskee is gebouwd in een typisch Spaans-Moorse stijl. Met een hoge vierkante minaret van 77 meter is de moskee het symbool van de stad.

Rooftopbars 
Wil je in de avond lekker loungen en relaxen? Dat kan in één van de vele rooftopbars van Marrakesh. Hier zit je lekker in de hoogte en ontsnap je van de drukte van de stad. Wij raden aan om rond zonsondergang te gaan en een lokaal drankje en hapje te bestellen. 

Botanische tuin 
De groene botanische tuin Jardin Majorelle is één van de mooiste plekken van de stad. Je vindt er enorme planten. Het is werkelijk een klein paradijsje. Misschien nog wel het mooiste aan de tuin is de enorme biodiversiteit. We raden je aan om zo vroeg mogelijk te gaan. Dan heb je de tuin helemaal voor jezelf. 

De hammam
Wil je heerlijk genieten van een spa in Marokko? Dan raden we je aan om naar één van de hammams te gaan. De Marokkanen gebruikten dit vroeger om zichzelf te wassen. Nu wordt de hammam vooral gebruikt als spa en kan je genieten van massages en scrubs. 

De medina van Marrakesh
Natuurlijk mag je de medina van Marrakesh niet overslaan. De medina is enorm. Met tal van smalle straatjes vol met winkeltjes en terrasjes kan het een heus doolhof zijn. Maar geen zorgen, het is heerlijk om hier een middag te verdwalen.