Corona geld terug garantie*
Boek gemakkelijk online
Géén boekingskosten

De leukste bezienswaardigheden in Agadir

Agadir is een prachtige havenstad aan de westkust van Marokko en is de grootste badplaats van het land. De stad is de perfecte locatie voor mensen die van zon en strand houden. Maar naast het mooie strand is er nog veel meer te beleven in de stad. Daarom zetten we de mooiste bezienswaardigheden van Agadir voor je op een rijtje. 

De populairste bezienswaardigheden om te bezoeken in Agadir zijn:

Agadir beach
Het strand van Agadir staat bekend als één van de mooiste stranden van Marokko. Het heeft een enorme lengte en is bedekt met een gouden laag van zand. Je kunt allerlei verschillende activiteiten doen op het strand. Daarnaast heeft het strand een mooie boulevard waar je heerlijk kunt shoppen. 

De medina van Agadir 
Het traditionele Marokko is te vinden in de medina van de Agadir. Hier vind je verschillende kraampjes die in het thema van oud Marokko staan. Deze medina wordt de medina Polizzi genoemd en zit vlak achter de reusachtige muren van de stad. Ook in de avond is het gezellig om door de medina te lopen en kan het erg indrukwekkend overkomen. 

De haven van Agadir 
Omdat Agadir direct aan het water ligt, heeft de stad een prachtige haven tot zijn beschikking. Deze haven is open voor bezoekers en is altijd gezellig druk. In de haven kun je een plekje opzoeken om alles te observeren en even te laten bezinken. 

Het Amazigh museum
Als jij jezelf wilt verdiepen in de rijke geschiedenis van Agadir, raden wij aan om naar het Amazigh museum te gaan. Hier krijg je te maken met de gehele geschiedenis van Marokko en de lokale geschiedenis van Agadir. Je kunt er oude sieraden en accessoires bewonderen, maar vindt er ook oude manuscripten en zeldzame kunstwerken.