Corona geld terug garantie*
Boek gemakkelijk online
Géén boekingskosten

Bezoek aan de medina van Tanger

Tanger (in het Arabisch Tandja), is een stad in het noorden van Marokko en de hoofdstad van de provincie Tanger. Tanger is de poort van een kleine baai in de lijn van Gibraltar aan de voet van het Rifgebergte. 

De stad ligt in de kruising tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Vanwege deze strategische ligging, is Tanger een belangrijke handelsstad. De stad heeft een rijke geschiedenis. De Feniciërs, Carthagers, Berbers, Portugezen en Spanjaarden lieten onuitwisbare sporen achter. En ook vandaag de dag Tanger een belangrijke rol in de internationale handel. De stad heeft dan ook een enorme haven waar diverse industrieën samenkomen. 

Tanger heeft een enorme baai die aan weerszijden is omhuld met groene heuvels. Vanaf de Kasbah kun je het paleis van de sultan bezoeken en de prachtigste Marokkaanse kunst bekijken. Ben je liever wat actiever bezig? Dan kun je heerlijk wandelen door de steegjes van de medina. De steegjes leiden je uiteindelijk naar een mooi groot terras vanaf waar je uitkijkt op de Straat van Gibraltar. 

Als je door de medina van Tanger wandelt, mag je een bezoekje aan de tuinen van Mendoubia beslist niet overslaan. In de tuinen vind je een enorme biodiversiteit met planten die soms wel 8 eeuwen oud zijn!

Niet alleen in Tanger zelf, maar ook in de buurt is van alles te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan Kaap Spartel, het uiterste puntje van Afrika. Andere bezienswaardigheden in de buurt van Tanger zijn de beroemde grotten van Hercules en Kaap Malabata.