Corona geld terug garantie*
Boek gemakkelijk online
Géén boekingskosten

Bezoek aan de medina in Oujda

Oujda werd in het jaar 944 opgericht door Zanātah Imazighen. De stad heeft veel meegemaakt en er werd vaak over gevochten door de Imazighen, Arabieren en Turken. De stad werk vaak vernietigd en herbouwd. Daarom werd de stad ook vaak ‘Madinat Al-Hairah’ genoemd: de stad van de angst. 

In Oujda vind je veel historische muren die de imposante geschiedenis van de stad goed laten zien. De uitstraling van de stad is echter modern met brede lanen en parken. 

Naast zijn rijke geschiedenis, is Oujda ook beroemd als drukste grensovergang met Algerije. Daardoor is de stad er populair onder zowel handelaren als toeristen. 

Toen in 1955 de grens werd gesloten, kreeg de economie van Oujda een grote klap. Gelukkig kwam de stad er al snel weer bovenop. Dankzij de nabijgelegen kust van de Middellandse zee werd de stad populair onder toeristen. Daarnaast ligt de stad op vruchtbare grond waar veel olijven, druiven en granen groeien. Tijdens je bezoek zul je ook veel schapen en geiten tegenkomen. 

Tijdens je bezoek aan Oujda kun je van alles doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende activiteiten:

Souk van Oujda
Een bezoekje aan de souk is een must als je in Oujda bent. Je kunt er heerlijk winkelen terwijl je de Marokkaanse cultuur in je opneemt. In de souk vind je een variatie aan producten van verschillende kwaliteiten en prijzen. De verkopers zijn erg klantvriendelijk en warm. Onze tip? Ga zeker eens langs bij de verschillende kraampjes met specerijen. 

De moskee van Oujda
De moskee in Oujda is overweldigend van binnen én van buiten. De moskee heeft enorme open ruimtes en is bedekt met een mooi blauw tapijt. Het midden van de moskee is gereserveerd voor moslims die willen gaan bidden. Maar je mag gerust een kijkje nemen, want ze zijn erg open en bereid om je meer te vertellen over de moskee en de tradities.