De bekendste Turkse gerechten

Turkije heeft een rijke culinaire traditie, met veel lekkere gerechten om te proeven. Hieronder vind je enkele van de bekendste Turkse gerechten:

1. Döner kebab: een populaire snack in Turkije, bestaande uit gegrild vlees (meestal lamsvlees, kip of rundvlees) op een spit, geserveerd op een broodje met groente en saus.

2. Köfte: kleine balletjes van gehakt, vaak gekruid met komijn, paprika en andere specerijen. Köfte kan op verschillende manieren worden geserveerd, zoals in een broodje of met rijst en salade.

3. Börek: een gerecht gemaakt van bladerdeeg gevuld met kaas, gehakt, spinazie of andere vullingen. Börek wordt vaak als snack of ontbijt geserveerd.

4. Lahmacun: een dunne, krokante pizza-achtige snack, belegd met gehakt, uien, tomaat en specerijen.

5. İskender kebab: een gerecht bestaande uit gegrild lamsvlees, geserveerd op een bedje van geroosterd brood en gegratineerde yoghurt.

Er zijn nog veel meer lekkere Turkse gerechten om te proeven, zoals pide (een soort Turkse pizza), manti (kleine dumplings gevuld met gehakt) en çiğ köfte (gekruide gehaktballetjes gemaakt van gedroogd rundvlees). Turkse gerechten zijn vaak rijk aan specerijen en kruiden, wat ze een unieke smaak geeft. Probeer zoveel mogelijk verschillende gerechten om de rijke culinaire traditie van Turkije te ontdekken.

Heb je vragen?

We beantwoorden ze graag

BEL 010 - 842 04 63

ma t/m vr 9.00 - 17.00, za 10:00 - 13:00